Leinster House

The concept for the high spec and technically innovative building was to provide a welcoming and secure pavilion, that would allow staff to securely greet and assess the growing volume of visitors with business in Leinster House. The OPW chose a glass clad building, supported on a delicate stainless steel structure. The priorities were to minimally impact on views of Leinster House, while maintaining the century old trees that adorn the entrance.

The building makes use of low iron glass, reclaimed timbers, with Connemara marble work surfaces to achieve a light and airy building that achieves functionality and grace.

Client Location Architect
The Office of Public Works Dublin OPW / Bucholz McEvoy
Floor Area Programme Role
1,300 sq ft 26 Weeks Main Contractor, P.S.C.S




Image

© 2017 Glenbeigh Construction, Disclaimer, Sitemap

Website Design by Webtrade